Барај
Големината на картата
382 Резултат (и)
стандардно
  • Наслов А до З
  • Наслов Z до A
Насочете го пребарувањето
Клучен збор
категорија
Вчитување

Милениумскиот парк Шила е тематски парк кој ги интегрира едукацијата и забавата за историјата и културата на периодот Сила. Фокусирајќи се на периодот Сила (57 п.н.е. - 935), паркот ја репродуцира архитектурата на Сила и селото аристократи, им раскажува на децата забавни приказни за периодот……

Селото Хахо е дом на потомците на кланот Рју од Пунџан и е добро познат по своите традиционални куќи. Родното место на реномирани научници од периодот на oseозеон, како што се Гиомам Рју Ун-рјонг и Seoae Рју Сеонг-рион, селото стана уште попознато откако кралицата Елизабета од Англија ја посети на А…

Сместена на аголот на најпрометниот пресек во центарот на Сеул, палатата Деоксјунгу е позната по елегантниот пат со камени wallидови. Исто така е единствената палата што се наоѓа заедно со низа згради од западен стил кои додаваат на уникатноста на околните предели ...…

Оваа гранитна пагода од доцниот период на Баекје во Бујео-еуп, Буејо-пиштол, Чунгчонгнам-до е означена како Национално богатство бр. 9. Општо е позната како „Петгодишна пагода на Бакеје“. ...…

Пазарот Гвангјанг беше првиот постојан пазар во Кореја и денес продолжува да напредува како популарна туристичка дестинација. Вториот кат на пазарот е исполнет со свила, сатен и постелнина, кои се најголеми и најпознати во Сеул ...

Патниот брег на Јонгалри е најдолг меѓу крајбрежните патишта на Источен juеју и има одлична глетка, и вклучува остров Токисеом, кој има цвеќиња на криминал, засолниште за птици преселници и центар за искуство со мида Јонгдали, заедно со плажата Сехва, плажата Хадо и Чангјундонг Плажа ...…

Планината Халасан се крева гордо од центарот на островот juеју и е можеби најзаборавните обележја на островот. Исто така наречен планината Јоонџусан, што значи „планина доволно за да ја повлече галаксијата“, Планината Халасан е широко позната од научниците за нејзината геолошка вредност ...…

Кулата Бусан е симбол на Бусан кој стои гордо 69 m над морското ниво на висина од 120 m. Врвот на кулата е моделиран по балдакинот на Даботап Пагода во Храмот Булгукса, Гионџу ...…

Храмот Булгукса е репрезентативна моштите на yeеонгџу и бил назначен како Светски културен имот од страна на УНЕСКО во 1995. Убавината на самиот храм и уметничкиот допир на камените мошти се познати низ целиот свет ...…